s5 logo

javascript:;

Artikler

uganda12Vårt internasjonale team underviste ca 350 katolske katekister i TFT på tre steder, og alle ble sertifiserte.

40 av disse behandlet totalt 256 mennesker i en stor-skala studie av TFT mot PTSD. Studien skal vise at hvem som helst kan lære TFT på kort tid, og at effekten er betydelig og langvarig. To tilsvarende studier i Rwanda er allerede gjort og publisert.

De øvrige katekistene kom i gang med å hjelpe mennesker i sine lokalområder umiddelbart, de dekker et område på ca en halv million mennesker.

Et hundretalls mennesker utenom studien ble behandlet med TFT av vårt team og dem vi hadde sertifisert.

Teamet ga en innføring i TFT for ca 550 jenter på en jenteskole.

Mats og Bitta ga en innføring i TFT for ca 145 kriminelle ungdommer i Kampale, i alderen 12-18 år. De var plassert i en institusjon mens de ventet på å bli fremstilt for retten etter lovbrudd i alle kategorier; alt fra drap til tyveri.

Samme dag underviste og behandlet vi 12 traumatiserte kvinner fra slummen i Kampala gjennom organisasjonen Hands of Hope.

Arbeidet der borte fortsetter selv etter at vi nå er reist, med støtte fra Biskopen og den katolske kirken i Kasese. Vi regner med at over en millioner mennesker vil få hjelp av TFT i løpet av tre år som et resultat av jobben som er gjort.

Vi er ønsket tilbake for to prosjekter:
1. Sertifisering av flere terapeuter på nasjonalt nivå
2. Behandling/opplæring av alle de 370 parlamentsmedlemmene i hovedstaden Kampala..

 

Vårt utvidede team på besøk hos Biskopen i Kasese, Uganda

 

teamTFT

Stående fra venstre: Phyll Robson (UK), Biskopen i Kasese (Uganda), Howard Robson (UK), Father Peter (vår vert i Uganda), Roger Ludwig (USA), Celestine Mitabu (Rwanda), Bitta Wiese (Norge), Mats Uldal (Norge). Foran: Adrienne Nahayo (Rwanda), Africano Byaruhancta (Uganda). Jackson (Uganda), som startet som observatør fra Hands of Hope, tok bildet. Han ble etterhvert en nyttig del av teamet.